Söker du kapital

Saknar ni kapital för att förverkliga en spännande affärsidé eller utveckla ert företag? Är ert företag beläget utanför storstäderna, och kommer finansieringen bidra till att skapa välstånd och fler jobb? Då är ni hjärtligt välkomna till oss på Entreprenörinvest – en finansiär som vill göra skillnad genom att bidra till tillväxt och fler jobb utanför storstadsregionerna.

Passar vi för varandra?

Om ni behöver mer kapital, ta en stund och fundera igenom vilken partner som ni tror passar er bäst. Vilka krav och önskemål har ni? Känns Entreprenörsinvests filosofi och erbjudande som en tillgång och möjliggörare för er utveckling?  

 

På motsvarande sätt har vi formulerat en del kriterier som vi vill ska vara uppfyllda hos de företag vi engagerar oss i. Kan ni sätta en bock efter våra kriterier nedan, tveka inte att höra av er till oss.

 

Våra investeringskriterier

  • Ni ska vara verksamma på en ort utanför storstadsområdena.
  • Er verksamhet ska vara etiskt oklanderlig.
  • Företaget ska vara entreprenöriellt inriktat.
  • Det ska finnas ett team i företaget som kan göra det som ska göras.
  • Det ska finnas en tydlig och bevisad efterfrågan från kunder efter den produkt/tjänst som ni levererar.
  • Ni ska ha något som är unikt, något som gör det svårt för konkurrenter att göra samma sak som ni gör.
  • Om vi ska engagera oss som delägare ska vi vara minoritetsägare, men inte med alltför liten andel.

Så här går det till

När vi får önskemål om att delta i ett företags finansiering börjar vi alltid med att se om företaget uppfyller grundkraven – verksamhetsort, verksamhetens etik, graden av entreprenörskap, kvaliteten på teamet samt hur långt företaget kommit i sin utvecklingsfas.


Om grundkraven är uppfyllda går vi vidare med att begära information och dokumentation från företaget. Vi analyserar och ifrågasätter informationen vi fått och bildar oss en egen uppfattning huruvida detta är intressant för oss. Därefter vidtar förhandlingar och vi bestämmer gemensamt på vilket sätt vi ska engagera oss. Ev. genomförs en due diligence (företagsbesiktning), för att kontrollera att allt är i sin ordning. Avtal skrivs och en nyemission genomförs. Sedan börjar det ”på riktigt”…

Låter det intressant?

Besvara och motivera dessa frågor i ett mail till Johan.

Johan Dahlstrand

Investment Manager

Låter det intressant?

Besvara och motivera dessa frågor i ett mail till Johan.

Kontakta oss

Är du fortfarande osäkert på om vi är en bra match för varandra, välkommen att kontakta oss.